Кога се монтират вратите при ремонт вкъщи?


Ще правите ремонт вкъщи и се чудите кога се монтират вратите. Стъпки:


Стъпка №1: подмяна на входната врата


Ако ще подменяте входната врата, ремонтът на жилището започва от нея, защото доста се кърти. След направен ремонт на стени и под е голям риск да се сменя входната врата, именно заради къртенето.

Стъпка №2: оглед и консултация за размерите на строителните отвори за интериорни врати


При обработката на стените първо се търси консултация от специалист, какви отвори трябва се оставят за интериорните врати, защото си има стандарти.

Стъпка №3: корекции на отворите преди обработката на стените.

 Може да се наложи корекция на отворите по широчина и височина и затова е важно тя да се направи преди обработката на стените.
В сайта ни на страницата каси може да кликнете на всеки вид каси и да се информирате какви трябва да са размерите на строителните отвори. Ето, информация и тук:

Каси за врати Класен (Classen), Полша в наличност

Какви трябва да са размерите на строителните отвори за интериорни врати Classen? Строителни отвори по височина и широчина за крила 60′,70′,80′,90 см:

  • за регулируема каса височина 206см от готов под/широчина на стр. отвор 68-70′;78-80′;88-90′;98-100′. Полезният отвор, който остава след монтажа на касата се стеснява с 10 см и става съответно: 60′,70′,80′,90 см. Външният габаритен размер на ширините на касите е: 65 см.,75 см., 85 см. и т.н.
  • за камуфлажна обличаща каса Смок височина 201см от готов под/широчина на стр. отвор 60′,70′,80’с допустими леки отклонения за крила 60′,70′,80′. Полезният отвор се стеснява с 5 см общо.;
  • за каса Стандарт (щок) височина 208см от готов под/широчина на стр. отвор 70-71′;80-81′;90-91′;100-101′. Полезният отвор, който остава след монтажа на касата се стеснява с 10 см и става съответно: 60′,70′,80′,90 см.
  • Вратите и касите могат да се подрязват/коригират по височина, ако отворът е по-нисък от стандарта и не може да се коригира.
  • Не могат да се подрязват само крилата със стъкло до долу.

За камуфлажните каси СМОК, които се монтират върху старите метални каси в панелните жилища е нужно да се съобразим с много малко неща, но за регулируемите каси, каса Стандарт и каси Аркус и Ню Аркус, размерите на строителните отвори трябва да са спазени.

Ако сте се ориентирали към интериорните врати на полския производител Classen (Класен), имате два варианта за избор:
– интериорни врати Classen, които се поддържат в наличност на склад в гр. София. Те се доставят и монтират за 3-7 дни.
– ако няма да се възползвате от наличната колекция врати и ще поръчвате от каталог Classen, имайте предвид срока за производство и доставка, който към момента е от 8 до 12 седмици, в зависимост от избраните модели, за да ги поръчате навреме!

И така-кога се монтират интериорните врати?


Вратите се монтират върху готовата настилка-ламинат, плочки и т.н. Ако сте правили ремонт, стените трябва да са изсъхнали и подовите настилки сложени. Хубаво е вратите да си “стъпят” върху готовата настилка. Вратите са накрая!

Обратното не е невъзможно, но недостатъците са следните:
– положената настилка след монтажа на вратите вдига нивото на пода и се налага отново да се коригират вратите по височина, а това е свързано с допълнителни разходи и съобразяване с остъклението .
– често пъти при тази ситуация, когато настилката се слага след вратите се виждат отворите при полагането на настилката около вратата. Отворите събират прах и чисто естетически загрозяват обстановката.
– когато ламинатът се постави плътно по касата, след известно време употреба той се разширява и измества добре нивелираната врата. Такива случаи водят до демонтаж на ламинирания паркет около вратата, а и на самата врата и следва монтиране наново, което пак е свързано с допълнителни разходи.

Монтирана двойна врата Дискавъри Classen
Монтирана портална врата Дискавъри Classen, удобно „стъпила“ върху настилките.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *