Как да декорираме спалнята за добър сън?

Как да декорираме спалнята за добър сън?
Понякога спалнята е нужното ни скривалище, понякога се трансформира в домашен СПА, а понякога е поле за битка с възглавници. Една спалня има много лица, но без съмнение това е най-доброто място за регенериране след изтощителен ден.

Какъв дизайн ще ни накара да се чувстваме уютно и комфортно в спалнята?

Спалнята, за разлика от хола или кухнята, не представлява представителна част на жилището. Тя е отредена само за обитателите на дома. Тя е уединена и интимна. Дизайнът й обаче не бива да се пренебрегва, тъй като оказва значително влияние върху пълноценната ни почивка. В спалнята трябва да се чувстваме добре и вечер и сутрин и през есента и зимата.
Атмосферата в стаята трябва да е релаксираща и спокойна. Затова казваме „НЕ“ на всичко ярко, пъстро и натруфено-всичко, което изморява очите и ни носи напрежение, макар и подсъзнателно.

Какви цветове да изберем?

Цветовете на спалнята могат да бъдат много разнообразни.
Ако пространството е малко, ще си струва да изберем светли цветове като: бяло, бежово и слонова кост. Те оптически „уголемяват“ пространството. Пастелните цветове, като пепел от рози, лавандула, праскова, мента, шам-фъстък и светло синьо също ще бъдат правилния избор. Тези нежни, неярки и ненатрапващи се цветове ще запазят хармонията в интериора, ще внесат спокойствие и ще насърчат релаксацията ни.

За просторни спални и за любителите на най-новите модни тенденции има доста смели предложения: тъмно синьо, наситено графит, благородно бордо или изумрудено зелено. Тези цветове ще подчертаят интимния характер на спалнята. В комбинация с по-леки акценти, могат да се въведат и в по-малки стаи.

Каква да бъде вратата на спалнята?

Вратата също играе важна роля в декорацията на спалнята. Тя е тази, която ни осигурява нужната уединеност. Предлагаме ви голямо разнообразие от интериорни врати Classen. Плътните врати-без стъкло са добър избор за спалнята, защото затъмняват помещението, което за много хора е необходим елемент за добър сън. Ако вратата е със прозрачно стъкло и някой светне лампата в коридора, несъмнено ще ни събуди.

Врата Венис Класен
Врата Венис Класен

Каква да бъде настилката на пода в спалнята?

Добро решение е ламиниран паркет с V4 фуга. Фрезованите ръбове на ламелите правят тази фуга и създават усещане сякаш ходите по естествен паркет, само че тихо, удобно и без скърцане, което може да ви събуди. Другото предимство е, че ще ви е по-топло на краката, за разлика от студените плочки.

Леглото

Мекото и удобно легло е най-важната мебел в спалнята. Може да гарантира спокоен и пълноценен сън, при условие че е правилно подбрано в съответствие с предпочитанията ни. В комбинация с мека, свежа постеля може да действа като магнит, насърчавайки релаксацията. Изглежда още по-привлекателно, когато е украсено с възглавници и красиво покривало, които придават на цялата стая топлина и уют.

Допълнителни декорации

Римски щори, красив килим, както и рамки със снимки или снимки на членове на домакинството също са добро решение за декорацията на спалнята.

Осветлението в спалнята

Светлината също играе важна роля. Фенери, нощни лампи, стенни лампи, стоящи и висящи лампи, свещи – всякакъв вид осветление може успешно да се използва в спалнята. В допълнение към очевидните практически функции, то често е и украшение. Изберете нещо красиво! Когато избирате крушка за основното осветление, струва си да изберете топла светлина, подобна на цвят на дневната светлина. Интензивността й може да се регулира с помощта на димери, които днес вече не са просто ненужна джаджа, а полезно устройство, което оказва влияние, наред с други, върху спестяването на електроенергия. Топлата светлина внася още уют в дома.

И така… Уютен декор за спалня, съобразен с индивидуалните нужди на обитателите на дома, е основата за ценна почивка и благополучие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *