Как да вземете размери за интериорни врати?

Нека ви покажем как се снемат размери

В тази статия ще ви кажем какво трябва да знаете при проучването на цените на вратите.
Цените се определят от избрания модел врата, нейното покритие/цвят и от размерите. Дебелината на стената на строителния отвор е определяща за цената.

Интериорните врати на полския производител Класен (CLassen) се
предлагат с 7 вида каси в различни размери и покрития и съответно 
са на различни цени.

  • Първото и най-важното е да си изберете модел врата/и, нейния цвят/покритие и вид дръжка.
  • Второто е да вземете мерките на отворите за вратите. Поръчвате оглед (вземане на размери), след което ще получите подробна оферта без скрити такси. Но ако искате първо да се информирате за цените и дали ще ви устройват, ето, какво трябва да измерите:
Снемане на размери за врати
Снемане на размери за интериорни врати
  • Измерва се широчината на строителния отвор.
  • Измерва се височината на строителния отвор.
  • Измерва се дебелината на стената.
  • Определя се посоката на отваряне.

Понякога се налага корекция на строителни отвор по широчина и височина. Вижте снимката с информация какви трябва да са отворите за касите Класен, които се поддържат в наличност на склад в гр. София:

Размери на строителни отвори за врати Класен
Размери на строителни отвори за врати Класен

За панелните жилища с метални каси предлагаме камуфлажна (обличаща) каса Смок. Тя е най-доброто решение за избягване на къртенето. С нея няма нужда от демонтаж (къртене) на старите метални каси.

Тя се монтира върху тях и лесно можете да си смените вратите с нови- БЕЗ КЪРТЕНЕ и с минимално стесняване на отвора- 5 см общо. За нея няма нужда от корекция на отвора. Единствено, в много редки случаи, ако има удебеляване на стените, се поръчва допълнително уширение за каса Смок. Вижте повече за нея тук: камуфлажна каса Смок

И така, да обобщим: избираме модел врата Classen  от наличните врати или от тези по-поръчка до завода в Полша, избираме цвят/покритие (на всяка страница с колекции врати са показани цветовете, в които се произвеждат) и дръжка. Според отвора, избираме и вида/размер каса Класен

За ваше улеснение, ние от vratibg.net, първи в България създадохме калкулатор за интериорни врати, за да можете бързо и точно да си сметнете колко ще ви струва избрания модел врата с избрания вид/размер каса. Има го на всяка страница с колекции врати.

Съветваме ви да не купувате врати без оглед от професионалист, защото има голям шанс да сбъркате! Особено в случаите, когато няма издатък на стената от едната страна, където да „стъпи“ касата (когато няма т. нар. „зъб“). При огледа ще ви консултираме, коя каса е най-подходяща за вашия конкретен случай.

Професионалистът „вижда“ неща, които не се виждат от обикновения потребител. Той ще определи денивелацията, има ли място за первази, дали ще има корекция на отвора, дали ще има „кроене на касата“, „корекция на первази“, „подрязване на врати и каси“ и т.н.

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ, ЗА ДА ИМАТЕ ПЕРФЕКТНО РАБОТЕЩИ ВРАТИ, КОИТО ДА ВИ СЛУЖАТ ДЪЛГО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *