Въпроси за врати Classen

Често задавани въпроси за интериорни врати Classen

В тази статия ще прочетете често задавани въпроси за интериорни врати Classen.

Относно цените на интериорни врати Classen:

1.Защо в сайта ви vratibg.net са дадени отделно цените на крилата и цените на касите? Защо няма една цена под снимките на вратите?

 • Интериорните врати Classen се предлагат в над 250 модела плътни и остъклени крила, в 36 цвята, с 5 вида специално обработени покрития и няколко вида каси.
  Касите Classen също са различни модели с различни покрития и съответно на различни цени.
 • Поради голямото разнообразие от модели, цветове и размери, не е възможно да се даде една цена за врата. Затова, ние от vratibg.net, първи в България създадохме калкулатор за интериорни врати Classen, за да можете бързо и лесно да сметнете колко струва избрания от вас модел врата с избраната каса.
 • Цената се определя от модела врата, нейното покритие/цвят и вида/размер каса.

Относно камуфлажна каса СМОК за панелни жилища БЕЗ КЪРТЕНЕ:

2. Ако си купя врата с камуфлажна каса, с колко ще ми се стесни отвора?

 • Камуфлажната (обличаща) каса СМОК за врата се поставя върху старата метална каса в панелното жилище, за да се избегне демонтаж (къртене) на старите метални каси. Стеснението е минимално!!!
 • Дебелината на камуфлажната каса е 1.5  см.
  1.5 см. от едната страна + 1.5 см. от другата страна + 2.00 см. за монтажа- прави общо 5 см. стеснение на отвора!
  По-малко стеснение на отвора от 5 см. предполага касата да бъде по-тънка. Това не е добре, затова оптималното решение на производителя Класен е тя да бъде с дебелина 1.5 см.
  Камуфлажната каса СМОК е най-доброто решение, за избягване на къртенето в панелните жилища! Доказано работи!

3. Може ли да се поставя камуфлажна каса в тухлено или панелно жилище, на което старите каси са дървени?

 • Не е невъзможно, но първо когато камуфлажната каса се постави върху дървена има реална опасност да започне процес на гниене вътре.
 • Не винаги дебелината на зида отговаря на размерите на камуфлажната каса и се налага поставянето на уширение за камуфлажна каса, което оскъпява допълнително вратата.
 • И накрая, за да се сложи новата каса, трябва да се свалят первазите на старата. Первазите на новата каса не покриват отпечатъците от первазите на старата каса. Не се произвеждат по-широки первази Класен от стандартните!
 • Затова поставянето на камуфлажна каса върху дървена не е добро решение!

Най – важният въпрос, когато ще правим ремонт вкъщи:

4. Кога се монтират вратите – преди или след полагането на настилката?

По време на общ ремонт на къща или апартамент е важно да се определи правилната последователност на работа. Какво да поставим първо – врати или под? 
Това решение може да повлияе на качеството и ефективността на работата на вратите.
Защо е важно? Ето няколко съвета от нашите специалисти, които ще ви помогнат да решите какво да поставите първо – вратите или пода:

 • Вратите се монтират върху готовата настилка-ламинат, плочки и т.н. Ако сте правили ремонт, стените трябва да са изсъхнали и подовите настилки сложени. Вратите са накрая!
 • Обратното не е невъзможно, но положената настилка след монтажа на вратите вдига нивото на пода и се налага отново да се коригират вратите по височина, а и често пъти при тази ситуация, когато настилката се слага след вратите се виждат отворите при полагането на настилката около вратата.
 • Или има и друг ефект, когато ламинирания паркет се постави плътно по касата, след известно време употреба той се разширява (при ралики в темературата той се свива или разширява) и измества добре нивелираната врата. Такива случаи водят до демонтаж на ламинирания паркет около вратата и на самата врата и следва монтиране наново.
 • ВАЖНО! Шпакловката на стените или плочките в банята трябва да са положени до ръба на стените. Да не се оставят незавършени до края стени с надеждата, че первазите на вратите ще покрият необработената стена!!! Первазите не са разтегливи и няма да покрият по-голяма площ от размера си!

 • Имайте предвид сроковете за доставка на интериорни врати Classen. Предлагаме постоянна колекция налични врати Класен на склад в гр. София. Доставка и монтаж на наличните врати до 14 работни дни.
 • Ако ви предстои ремонт и няма да се възползвате от наличните врати, а ще поръчвате от каталог Classen имайте предвид срока за производство на завода Classen в Полша- от 7 до 12 седмици в зависимост от избраните модели врати, за да ги поръчате навреме!

Корекции на врати и каси Класен по височина

5. Може ли да се коригира височината на вратите и касите спрямо отвора?

 • Почти всички врати Класен могат да се подрязват, с изключение на колекция Андромеда, тъй като е със стъкло до долу. Още два- три други модела имат ограничение в подрязването.
  Всички останали колекции врати могат да се подрязват/коригират по височина.