Spread the love

Често задавани въпроси за врати Класен

1.Защо в сайта ви vratibg.net са дадени отделно цените на крилата и цените на касите? Защо няма една цена под снимките на вратите?

Вратите Класен се предлагат в над 250 модела плътни и остъклени крила, в 34 декора, с 5 вида специално обработени покрития и 8 вида каси. Касите също са различни модели с различни покрития: камуфлажна каса за панелни жилища без къртене в два размера с обхват 7-11 см. или 11-15 см, регулируема каса с регулируемост от 7.5 см.  до 36 см., масивната регулируема каса Модерн с прави первази с регулируемост от 10.5 см. до 30.5 см, масивната каса Ню Аркус със заоблени первази с регулируемост от 11.5 см дебелина стената до 32 см. с уширение.
Касата Стандарт (щок) е най-малката каса 9 см и не е обхватна. Не покрива изцяло зида и затова се налага подмазване, за разлика от другите каси по-горе, за които не се налага подмазване. Могат по желание да се поставят допълнително первази, ако мястото позволява това. Касата Аркус е същата като касата Стандарт, но има фабрично залепени первази от външната страна на отварянето. А от вътрешната страна отново се налага подмазване.
Безфалцовата каса е със същите параметри като регулируемата, но е за безфалцовите врати. Най-новата каса „Профил“ отново е за безфалцовите врати, но е с алуминиев профил. 
Както виждате, поради голямото разнообразие от модели, покрития и каси- не е възможно да се даде една цена за врата!
Затова, ние от vratibg.net първи създадохме калкулатор за вратите Класен, за да може бързо и лесно да си сметнете, колко струва избрания модел крило с каса и избраното покритие! 

2. Ако си купя врата с камуфлажна каса, с колко ще ми се стесни отвора?
–  Камуфлажната (обличаща) каса СМОК за врата се поставя върху старата метална каса в панелното жилище, за да се избегне демонтаж на старите метални каси. Стеснението е минимално.
Дебелината на камуфлажната каса е 1.5  см.
1.5 см. от едната страна + 1.5 см. от другата страна + 2.00 см. за монтажа- прави общо 5 см. стеснение на отвора! 
По-малко стеснение на отвора от 5 см. предполага касата да бъде по-тънка, което не е добре, затова оптималното решение на производителя Класен е тя да бъде с дебелина 1.5 см.
3. Кога се монтират вратите-преди или след полагането на настилката?
– Вратите се монтират върху готовата настилка-ламинат, плочки и т.н. Ако сте правили ремонт, стените трябва да са изсъхнали и подовите настилки сложени. Вратите са накрая.
Обратното не е невъзможно, но положената настилка след монтажа на вратите вдига нивото на пода и се налага отново да се коригират вратите по височина, а и често пъти при тази ситуация, когато настилката се слага след вратите се виждат отворите при полагането на настилката около вратата.
Или има и друг ефект, когато ламинирания паркет се постави плътно по касата, след известно време употреба той се разширява и измества добре нивелираната врата. Такива случаи водят до демонтаж на ламинирания паркет около вратата и на самата врата и следва монтиране наново.

4. Може ли да се коригира височината на вратите спрямо отвора?

– Почти всички врати Класен могат да се подрязват, с изключение на колекция Андромеда, тъй като е със стъкло до долу и колекция Греко има ограничение в подрязването. Всички останали колекции врати могат да се подрязват. 
5. Какво се случва с отвора отдолу на вратата след подрязването? Така ли си остава?
– След подрязването вратата се запълва с малко пяна и се поставя специално изработена дървена тапа вътре. Запълването на вратата е важно, защото първо има добър естетически вид- завършен вид и второ, така не може да влиза влага вътре във вратата.
6. Може ли да се поставя камуфлажна каса в тухлено или панелно жилище, на което старите каси са дървени?
Не е невъзможно, но първо когато камуфлажната каса се постави върху дървена има реална опасност да започне процес на гниене вътре.
Второ не винаги дебелината на зида отговаря на размерите на камуфлажната каса и се налага поставянето на уширение за камуфлажна каса, което оскъпява допълнително вратата.
И накрая, за да се сложи новата каса трябва да се свалят первазите на старата, а  первазите на новата не покриват отпечатъците от первазите на старата каса, а и не се произвеждат по-широки первази Класен от стандартните!  Затова поставянето на камуфлажна каса върху дървена не е добро решение!

За нас

VRATIBG.NET- Продажба, доставка и монтаж на врати и ламинат.

Тел.: 0876 479 176; 0878 479 175

        Copyright © 2013, vratibg.net. All rights reserved.

Адрес на офиса ни

гр.София жк.Дружба 2 ул.Конче Вихрогонче бл.401/нова кооперация-партер
(улицата зад магазин Била, точно срещу блок 405), 1582 София, България.

С градски транспорт: С автобус 404 или тролей №4 слизате на спирка „бл.405 ж.к. Дружба 2“. Тя е следващата след 163 СОУ училище, ако идвате откъм Цариградски комплекс и следващата след Практикер, ако идвате откъм магазин Практикер. Пресичате и тръгвате по ул. Конче Вихрогонче. Стигате до бл. 405 и ние се намираме точно срещу него в бл.401/партер.
Вижте видеоклипа по-долу относно адреса. В него има пояснения къде се намираме.

Работно време:
понеделник-петък: 0т 10:00 до 17:00 ч.
събота: от 11:00 до 15:00 ч.
неделя: почивен ден