Каква врата да изберем за детската стая?

Каква врата да изберем за детскатата стая или за стаята на тинейджъра? На какво да обърнем внимание? Плътна или остъклена врата Classen?

Радостта и креативността са неразделни елементи при аранжировката на детската стая. Тя трябва да е уютно място, идеално за забавление, почивка и учене. Трябва да се осигурят добри условия за развитие на детето.
Ще ви дадем някои указания за това, на какво трябва да обърнете внимание при избора на интериорна врата Classen за детската стая. 
Правилният цвят на стените, удобните и ергономични мебели, интересните аксесоари – всеки от тези елементи играе важна роля в детската стая, поради което изборът им трябва да бъде внимателно обмислен.


Същото важи и за избора на вратата.

На какво да обърнем внимание?

Вратата е  границата, която разделя личното пространство на детето от останалата част на дома. Затова изборът на вратата трябва да е рационален, да внася увереност на детето и спокойствие на родителите за неговата безопасност.

Плътна или остъклена врата Classen?

Това зависи основно от възрастта на детето.

За най-малките деца, ние препоръчваме остъклена врата. Нейните предимства са:
– остъклената врата е обезопасена. Стъклото е устойчиво и безопасно закалено и родителите не бива да се притесняват, че детето може лесно да го счупи.
– остъклената врата внася повече светлина в стаята, което решава и проблема на някои деца със страха от тъмното.
–  родителите могат лесно да надникват през стъклото, за да се уверят, че всичко е наред с детето без да вдигат никакъв шум. Подходящите модели са колекциите с безопасно закалено стъкло.


Каталог Classen предлага много варианти врати, които са подходящи за децата. За най-малките членове на семейството са подходящи още вратите с ламинирано покритие „CPL и Iridium ламинат”. Предлага се във почти всички колекции. Това покритие е по-устойчиво на надрасквания, износване, влага, а и е лесно за почистване- следите от пръсти например. 🙂


От друга страна пък тинейджърите предпочитат уединението и за тях е подходяща плътна врата с модерен дизайн и минималистични акценти, като колекциите с бели лакирани врати, които се почистват лесно:
 Линеа (модел Линеа 2.12 се поддържа в наличност на склад в гр. София)
–  вратите Класик плътна и Класик 2/3 стъкло, които също се поддържат в наличност
– Линеа Премиум, Графен и т.н.
Дизайнът им ще направи стаята на тинейджъра привлекателна и супер модерна!
Плътната врата осигурява и по-добра звукова изолация и така създава по-добри условия за учене.

Монтирана от нас врата Линеа 2.12 Classen
Монтирана от нас врата Линеа 2.12 Classen бял лак
Монтирана Century с камуфлажна каса светла акация
Монтирана Century 1 с камуфлажна каса светла акация CPL
Морано Classen бял лак
Монтирана от нас врата Морано Classen бял лак
Монтиран врата Графен Класен, бял лак с регулируема каса
Монтиран врата Графен Класен, бял лак с регулируема каса


Вратата, адаптирана към нуждите на детето е ключът за създаване на удобно пространство! Когато я купувате, помислете и за аксесоарите, като нуждата от стопер например. Той ще увеличи безопасността при употреба на вратата. Ще предпази мебелите и стените и е сигурна бариера за малките деца, които обичат да се движат много. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *